Kahramanmaraş ziyaretini Valilikle başlatan Bakan Eroğlu daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ni ve AK Parti İl Başkanlığı’na bir ziyarette bulundu. Bakan Eroğlu, ziyaret sonrası Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile birlikte 12 Şubat Stadyumunda düzenlenen törende 278 milyon TL değerindeki 16 tesisin temelini attı.

Temel atma sonrası ise stadyumda vatandaşlarla buluşan Bakan Eroğlu ve Başbakan Yardımcısı Kaynak, 10 bin kişi ile iftar sofrasında bir araya geldi. Düzenlenen törenin açılış konuşmasını DSİ Genel Müdürü Murat Acu yaptı. Acu, Kahramanmaraş'a yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Murat Acu'nun konuşmasının ardından kürsüye Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç geldi. Başkan Erkoç'un konuşmasının ardından Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan da bir selamlama konuşması yaptı.

"KAHRAMANMARAŞ'A ELİ BOŞ GELMEDİK"

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Eroğlu, Kahramanmaraş'ın yatırımların en güzeline layık olduğunu söyledi. Eroğlu, "Kahramanmaraş'a ne yapsak azdır" dedi.

Eroğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: "Benimde Kahramanmaraş'a ayrı bir gönül bağım var. Bugün sizlere hem müjdelerle hemde 16 tesisin temelini atmak üzere geldik. 16 tesisin 14 tanesi DSİ'ye ait. Sulamalar, barajlar ile Orman Genel Müdürlüğümüz bir takım tedbirleri kapsayan çalışmalar yaptı. Biz Kahramanmaraş'taki güzellikleri tüm dünyaya açmak istiyoruz.

Yavşan yaylasını tabiat parkı ilan ettik, bugün temelini atacağız. Buraya gelirken eli boş gelmedik. Şimdiye kadar 132 müjde verdik, şimdide elimiz boş gelmedik. 10 tane daha müjde ile geldik. 1 milyon TL değerinde müjdemiz var. Önceki verdiğimiz müjdelerle tamamlandı, söz verdiklerimizi de Allah'ın izniyle yapacağız. Kahramanmaraş'ı çok iyi biliyorum. 24 katrilyonluk yatırımla Kahramanmaraş'ta destan yazdık. Türkiye'de bugün istikrar varsa Kahramanmaraş sayesinde var.

Orman ve su işleri olarak Kahramanmaraş’a en fazla yatırım yapan bakanlığız. Yaptığımız yatırımlarla Kahramanmaraş en fazla yatırım yaptığımız il ünvanını alacak. Yatırımlarımızı yapan şirketlerden işleri zamanında bitirmelerini istiyoruz. Akdeniz gelişim projesi kapsamında 33 milyon TLlik yatırım da Kahramanmaraş'a en büyük müjdemiz olacak..”

KAHRAMANMARAŞ EN FAZLA YATIRIM ALAN İL

Daha sonra Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak bir konuşma yaptı. Kaynak; "Orman ve Su İşleri bakanının eskiden beri hürmet ettiğim bir ağabeyim. Ülkemize hizmet eden insanların arasında ismi en fazla sayılacak kişilerdendir. Bizde Kahramanmaraş olarak bakanımızdan çok istifade ettik. Kahramanmaraş'ta son 10 yılda yatırımların en fazlası Orman ve Su İşleri bakanlığımız tarafından yapılmıştır. Karadeniz bölgesini saymazsak en fazla HES barından iliz.

Kahramanmaraş beş yıl sonra sulanmayan bir metre kare alanı kalmayan bir il olacak. Türkiye bölgesinin kıskanılan parlayan ülkesidir. Türkiye bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da mazlumların yanında olarak gönül köprüsü görevi görüyor" ifadelerini kullandı. Haber: Emre Akkış-Manşet